Een gezonde kinderopvang

Gezonde Kinderopvang is met resultaat samen werken aan gezond opgroeien. Dat vinden wij belangrijk, want elk kind verdient een gezonde start. Ze hebben daar de rest van hun leven profijt van. De Tivoli biedt unieke kansen om jonge kinderen een gezonde start te geven.

Wij werken met de aanpak en scholing van Gezonde Kinderopvang aan een gezonde leefstijl van kinderen en de deskundigheid van medewerkers. Gezonde Kinderopvang is een initiatief van de ministeries van VWS en SZW. Landelijke kennis- en onderzoeksinstituten werken hierin samen, met ondersteuning van branche- en koepelorganisaties. Zie ook www.gezondekinderopvang.nl.

 
 

Gezonde voeding  

Binnen De Tivoli eten we gezond en volgen we de richtlijnen van het voedingscentrum voor kinderen van 0-12 jaar. Zo vind je bij ons op de lunchtafel elke dag verse rauwkost en als broodbeleg groentenspreads, zuivelspreads, suikervrije jam, appelstroop, pindakaas en voor de oudere kinderen ook kaas en snijvlees omdat dit voor de jongere kinderen veel te zout is. Als tussendoortjes eten we vers fruit, rauwkost en of een biologische rijstwafel met een spread. Ons favoriete drinken is thee en water, door de kinderen zelf als het meest lekkere en gezondste alternatief gekozen.

Bewegen

Elke dag bewegen we met de kinderen voor de baby’s betekent dit dat ze zo min mogelijk in de wipper zitten, alleen om het eten te laten zakken, zodat ze zich vrij kunnen bewegen. We zingen elke dag volop en bewegen ook daarbij, daarnaast spelen we elke dag buiten en bieden we meerdere keren per week gymles aan. Met de buitenschoolse opvang trekken we er graag op naar onze Tivolituin en spelen we sowieso elke dag heerlijk buiten.

Sociaal-emotionele ontwikkeling

De liefdevolle relatie die we met de kinderen opbouwen draagt bij aan het gevoel van veiligheid en zelfverzekerdheid. Een belangrijke basis voor toekomstige relaties, het aangaan van vriendschappen en het omgaan met sociale uitdagingen. Door ons vast team van ervaren pedagogisch medewerkers bieden wij kinderen echt de mogelijkheid om een liefdevolle relatie op te bouwen. We benaderen de kinderen altijd begripvol, empathisch en positief en met de zekerheid van duidelijke regels. Kinderen ervaren bij ons je mag er zijn, ik zie je, ik luister naar jou en lach met jou, jij doet er toe! 

Groen & Natuurbeleving

De natuur biedt kinderen een bijzonder krachtige (speel) omgeving doordat zij zorgt voor afwisseling, voor uitdagingen die per uur, dag en seizoen wisselen (Peters, 2014). Natuur daagt uit tot bewegen en is daarmee een rem op overgewicht (Alterra, 2006). Kinderen maken minder ruzie maken in een groene omgeving en spelen gevarieerder en geconcentreerder. Daarom hebben we bij De Tivoli veel buitenspel op onze locaties maar hebben we ruim 250m2 moestuin, waar we tuinieren maar juist ook volop spelen met een eigen buitenkeuken en modderpool.

AnoukDe Tivoli