Een natuurlijke overgang

Ziet u ook zo op tegen het moment dat uw kind voor het eerst met knikkende knietjes naar een nieuwe peuterspeelzaal, kleuter- of basisschool toe moet? Zo hoeft het helemaal niet te zijn! 

Kinderopvang De Tivoli is een opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. De allerkleinsten starten in ons Tivolihuis. Zodra ze eraan toe zijn, gaan ze naar onze peuterspeelzaal bij basisscholen De Wereldboom en Nobelhorst. Daar komen ze leidsters en kindjes tegen die ze al kennen van het Tivolihuis. Alle kinderen hebben bovendien een eigen mentor die zorgdraagt voor een soepele overgang van de ene naar de andere groep.

Herkenbare regels en rituelen
Wat ook herkenbaar is, zijn de regels en rituelen. We zorgen ervoor dat deze bij alle groepen hetzelfde zijn. Bekende liedjes, dagindeling, taakjes, enzovoort. Het geeft de kinderen houvast, ook als ze naar een volgende groep verhuizen. Bijvoorbeeld van de peutergroep naar de kleuters.

Samenwerking met basisscholen
De Wereldboom en Nobelhorst Uiteindelijk is daar dan het moment. Uw kleintje wordt groot en mag naar de basisschool. Ook dit is vanuit Kinderopvang De Tivoli een natuurlijke overgang. We werken intensief samen met de basisscholen. We stemmen ons pedagogisch klimaat op elkaar af en zorgen voor herkenbare werkwijzen en huisregels. Met de kleutergroep en de meester of juf hebben ze al lang kennis gemaakt. Niks engs aan dus.

BSO
Na school kan uw kind weer in de vertrouwde omgeving van de BSO van Kinderopvang De Tivoli terecht. Na een drukke schooldag verdienen ze nu een momentje voor zichzelf, waarbij ze even niks moeten, maar wel veel mogelijkheden hebben. Die bieden wij ze. Van sport, spel en natuur tot maatschappelijke activiteiten. Het sociaal aspect staat hierbij bovenaan. De kinderen mogen zelf kiezen waar ze aan mee willen doen.

Een natuurlijke overgang van babyopvang naar peutergroep