Babyweetjes

Bij Kinderopvang De Tivoli zorgen we voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Iedere leeftijd heeft zo zijn eigen bijzonderheden. Neem nu de allerjongsten, de baby’s. Er zijn zoveel interessante weetjes op te noemen. Wist u dit al?

Leercapaciteit het grootst in het eerste levensjaar
Kinderen leggen in hun eerste levensjaar de meeste verbindingen in de hersenen. Hun herseninhoud verdubbelt in het eerste levensjaar en hun leercapaciteit is enorm. Daarom besteden we bij Kinderopvang De Tivoli extra aandacht aan het creëren van een juiste omgeving waarin ze veel kunnen ontdekken. We praten veel met ze om de basis te leggen voor een goede taalontwikkeling, laten ze materialen en hun omgeving ontdekken en geven ze veel liefdevolle aandacht. Dat is nog zo’n interessant weetje: de eerste levensbehoefte van een baby is namelijk liefde.

Baby’s hebben geen filter
Bij baby’s komen alle prikkels 100% binnen. Ze hebben geen filter voor ‘onbelangrijke informatie’. We zorgen daarom, onder andere met aromatherapie en speciale muziek, voor een rustige sfeer.

Babygebaren
Baby’s kunnen eerder gebaren maken, dan dat ze kunnen praten. De speciaal opgeleide medewerkers van Kinderopvang De Tivoli kennen deze gebaren en gebruiken ze zelf ook. Dit is ongekend belangrijk. Het zorgt ervoor dat baby’s zich goed kunnen uiten, begrepen worden en veel minder frustratie ervaren.

Ritme is van groot belang
Voor ieder kind, maar zeker voor baby’s is een vast ritme van groot belang. Voor iedere baby is dit verschillend. Daarom hebben we bij Kinderopvang De Tivoli intensieve afstemming met de ouders, onder meer tijdens de breng- en haalmomenten, via een dagboekje en twee keer per jaar door oudergesprekken met de mentor van het kind. Ook zorgen we voor vaste gezichten en een herkenbare structuur.