Sport en kinderopvang gaan goed samen!

Kindcentrum De Tivoli en Stichting Hulst voor Elkaar beginnen samen De Sport Club in de gemeente Hulst. Vanaf 14 november gaan kinderen aan de slag met verschillende sporten onder professionele begeleiding.

De Sport Club is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar die bij kinderopvang De Tivoli op de buitenschoolse opvang zitten. Elke donderdag krijgen de kinderen sportlessen onder professionele begeleiding van een sportcoach. Vanaf januari 2020 is het streven om De Sport Club ook open te stellen tegen een kleine bijdrage voor kinderen die niet op de BSO zitten.

Zo wordt leuk en lekker bewegen voor alle jonge kinderen makkelijk toegankelijk. De kinderopvang loopt hiermee voorop en is een ‘Gezonde Kinderopvang’, waarin ook voeding en natuurbeleving extra aandacht krijgen. De kinderopvang heeft in samenwerking met Hulst voor Elkaar al een grot moestuin en organiseert al jaren peutergym.

Christien d’Hondt van Kinderopvang De Tivoli: “We zien dat kinderen enorm genieten van spelen en bewegen. Daar wil je bij aansluiten. Bewegen is daarnaast natuurlijk heel goed voor de gezondheid, de motorische - én voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Een sportaanbod maakt bovendien de buitenschoolse opvang nog leuker en kinderen kunnen zo veel makkelijker kennis maken met verschillende soorten sport” Marc de Haas van Hulst voor elkaar: “Het doel is een leuke middag, samen plezier maken en bewegen staat voorop. Ze leren spelenderwijs nieuwe vaardigheden, zoals samenwerken, grenzen verleggen, omgaan met regels, omgaan met winst en verlies, respect en sportief gedrag. Dit stimuleert de weerbaarheid, het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Vroeger leren bewegen levert een leven lang bewegen op.” Door de De Sport Club leren kinderen bewegen op verschillende manieren. De Sport Club gaat sporten in de wijk Den Dullaert en gebruikt daarvoor Den Dullaert en de omliggende sportvelden.

Uitnodiging

Welkom bij de feestelijke aftrap van de De Sport Club een samenwerking van kinderopvang De Tivoli en Stichting Hulst voor Elkaar, op 7 november 2019 om 15.30 uur. Locatie: Den Dullaert Stichting Hulst voor Elkaar is er voor iedereen in de gemeente op het gebied van zorg en welzijn, sport en bewegen en cultuur en ontmoeting. Kinderopvang De Tivoli is er voor alle ouders en kinderen in de gemeente Hulst, ze verzorgt gespecialiseerde babyopvang, peuteropvang en kinderdagopvang en buitenschoolse opvang op 3 locaties in Hulst.Week 1

10.30 - 14.30 uur

maandag 9 juli

Doe Dagen
Wat eten we vandaag?

dinsdag 10 juli

Doe Dagen
Waterspelletjes 

donderdag 12 juli

Doe dagen
Wat neem je mee
naar het strand


Week 2

10.00 - 17.00 uur

Maandag 16 juli

Kinderboerderij
Indianenfeest

Dinsdag 17 juli

Speeltuin Oranjekwartier
(€ 2)
Slijm/bruisballen maken

Donderdag 19 juli

Industrieel Museum
(€ 5, vanaf 6 jaar)
Lunch/high tea


Week 3

10.00 - 17.00 uur

Dinsdag 24 juli

Natuurspeelbos
Kookworkshop

Donderdag 26 juli

Buitenspeeltuin  + pannenkoekenhuis (€ 5)
Binnenspeeltuin

Vrijdag 27 juli

Struintocht Braakman-Bos
(€ 4, 9 - 17.30 uur)
Meiden/jongens dag


Week 4

10.00 - 17.00 uur

Maandag 30 juli

Naar de markt + 
picknick in het park
Slijmballen  maken

Dinsdag 31 juli

Van melk tot ijs
(€ 5, kopie paspoort)
Tinkering

Donderdag 2 augustus

Recreatiepark De Vogel
(€ 5)
Binnenspeeltuin


Week 5

9.00 - 16.00 uur

Jeugdvakantieweek

We verzorgen het halen en brengen van en naar de activiteiten. Reserveer op zijn minst vanaf 09.00 - 09.30 uur en van 15.30 - 16.00 uur. Geef bij de reservering aan dat je gebruik wil maken van de haal en brengservice. Bekijk hier het programma


Week 6

10.00 - 17.00 uur

Dinsdag 14 augustus

Strandjutten
Indianenfeest 

Donderdag 16 augustus

Speeltuin Wachtebeke (€ 3)
Knutselmiddag

Vrijdag 17 augustus

Bijen & insecten Tivolituin
Tinkering


 

€ = eigen bijdrage om de onkosten te dekken. Deze worden aan de maandfactuur toegevoegd. Als je hebt gereserveerd gaan we er vanuit dat jouw kind deelneemt. De opvangtijden worden indien nodig dan aangepast aan de programma tijd van die dag.

Wil je jouw kind niet laten deelnemen dan zorgen we voor opvang op een andere groep. Bij te weinig aanmeldingen kan het zijn dat de activiteit vervalt. We zorgen dan voor een aantrekkelijk alternatief.