Alle kinderen doen mee

 

Als ouder(s) wilt u het liefst dat uw kind onbezorgd kan meedoen. Maar soms is dat lastig. Omdat er (even) niet voldoende geld is bijvoorbeeld. Er zijn verschillende regelingen binnen de gemeente Hulst om uw kind mee te laten doen aan activiteiten. Ook zijn er regelingen voor u als ouder(s) en voor uw gezin.

 
 
 
 
RegelingHoe aanvragen?
Educatief kindpakketKinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar kunnen een bijdrage krijgen voor meedoen met sport- en cultuuractiviteiten, zoals zwem- of dansles. Ook kunt u een bijdrage krijgen voor schoolkosten, zoals een laptop, schoolreisje of een fiets. Voorwaarde is dat uw inkomen max. 120% van de bijstandsnorm is. De gemeente werkt hiervoor samen met Jeugdfonds Sport en Cultuur en Stichting Leergeld Zeeuws-VlaanderenVul het formulier in op www.leergeld.nl/ zeeuwsvlaanderen. Of neem contact op met Stichting Hulst voor Elkaar via telefoonnummer (0114) 68 47 00.
Gezinsabonnement zwembad De HonteOntvangt u een bijstandsuitkering en heeft u kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 14 jaar, dan komt u in aanmerking voor een gratis gezinsabonnement voor zwembad De Honte.De gemeente Hulst stuurt een aanvraagformulier toe.
KledingbankHeeft u niet voldoende geld om kleding aan te schaffen? U kunt in aanmerking komen voor een gratis kleding- en speelgoedpakket.Neem contact op met Stichting Hulst voor Elkaar via telefoonnummer (0114) 68 47 00.
Maatschappelijke participatieAls u een inkomen heeft van max. 110% van de bijstandsnorm, kan ieder gezinslid een bijdrage maatschappelijke participatie krijgen. U kunt deze uitgeven aan bijvoorbeeld de bibliotheek, internetaansluiting, telefoonkosten en kaartjes voor toneel-, theateren/of muziek uitvoeringen.Ga naar www.gemeentehulst.nl
 
 
 
Made by Anouk