Onderwijsminister brengt bezoek aan Kindcentrum Nobel

 

Leerlingen van kindcentrum Nobel in Hulst hadden maandagochtend hoog bezoek: onderwijsminister Dennis Wiersma kwam langs op hun school.

,,Ik heb nog nooit een minister in het echt gezien!”

Minister Dennis Wiersma in gesprek met Damian van Cauteren (5) bij Kindcentrum Nobel in Hulst. © Frank Peters

Die minister is een gewone meneer, ontdekten de kinderen. Hij heet Dennis en houdt, net als zij, van pizza. ,,Pannenkoeken vind ik ook lekker. Die heb ik gisteravond nog gegeten”, vertelde hij aan de kleuters. De leerlingen lieten hem trots hun zelfgemaakte koksmutsen zien. ,,Want we werken aan het thema restaurant”, legden ze uit. Radijsjes vindt de minister niet lekker, verklapte hij even later in de moestuin van de school. Samen met de kinderen trok hij wat rijpe radijsjes uit de grond.

Lees verder in de artikel van PZC waarom de reden van zijn bezoek is.

 

Twee dagen gratis

Zeeuws-Vlaanderen heeft niet gewacht op dat landelijk beleid. Sinds dit jaar loopt er een proef met gratis opvang van twee dagen. Die proef heeft twee doelen: gelijke kansen voor ieder kind en de concurrentie aangaan met gratis onderwijs en opvang in België.

Heikant, Eede en Sas van Gent zijn de locaties waar de proef loopt. Het aantal aanmeldingen liep na de invoering meteen op. Wiersma liet zich er vandaag over bijpraten bij Kindcentrum Nobel. Idee is ook dat hij de ervaringen die nu worden opgedaan in de regio meeneemt voor zijn plannen voor landelijk gratis opvang.

Twee dagen gratis  Zeeuws-Vlaanderen heeft niet gewacht op dat landelijk beleid. Sinds dit jaar loopt er een proef met gratis opvang van twee dagen. Die proef heeft twee doelen: gelijke kansen voor ieder kind en de concurrentie aangaan met gratis ond

© Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen

 

Bron: Omroep Zeeland en PZC

 
Made by Anouk