Actieve gezonde kinderen

 

Gezond leven begint met een gezonde jeugd

Wij vinden bewegen hartstikke belangrijk omdat het super plezierig is en bijdraagt aan lekker in je vel zitten. Dat willen we ook graag voor onze kinderen. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Dus dat doen we dan ook. Bekijk op het nieuws item van omroep Zeeland hoe we van basisschool Nobelhorst en Kinderopvang De Tivoli samen een beweegschool zijn.

 
 
 
 

Actieve gezonde kinderen

Het leven van kinderen is niet meer te vergelijken met vroeger. Kinderen hebben minder spontane bewegingskansen. In de praktijk zien we bijna geen kinderen meer die bijvoorbeeld buiten touwtje springen. Terwijl bewegen erg belangrijk is voor een kind. Door te bewegen ontwikkelen kinderen veel vaardigheden die later bij het leren belangrijk zijn.

Daarnaast vormt motorische groei de basis voor alle verdere ontwikkeling. Vooral op jonge leeftijd is een goede motoriek van belang. Wanneer kinderen te weinig bewegen kan een achteruitgang in concentratie een gevolg zijn.

In combinatie met veel en ongezonde voeding kan ook overgewicht ontstaan. Wanneer je kinderen in de eerste levensjaren aanleert om veel te bewegen en dat bewegen leuk is, zullen zij in de toekomst blijven bewegen en daar profijt van hebben.

 
 
 
Made by Anouk