Sport en kinderopvang gaan goed samen!

Kinderopvang De Tivoli en Stichting Hulst voor Elkaar beginnen samen De Sport Club in de gemeente Hulst. Vanaf 14 november gaan kinderen aan de slag met verschillende sporten onder professionele begeleiding.

De Sport Club is voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar die bij kinderopvang De Tivoli op de buitenschoolse opvang zitten. Elke donderdag krijgen de kinderen sportlessen onder professionele begeleiding van een sportcoach. Vanaf januari 2020 is het streven om De Sport Club ook open te stellen tegen een kleine bijdrage voor kinderen die niet op de BSO zitten.

Zo wordt leuk en lekker bewegen voor alle jonge kinderen makkelijk toegankelijk. De kinderopvang loopt hiermee voorop en is een ‘Gezonde Kinderopvang’, waarin ook voeding en natuurbeleving extra aandacht krijgen. De kinderopvang heeft in samenwerking met Hulst voor Elkaar al een grot moestuin en organiseert al jaren peutergym.

Christien d’Hondt van Kinderopvang De Tivoli: “We zien dat kinderen enorm genieten van spelen en bewegen. Daar wil je bij aansluiten. Bewegen is daarnaast natuurlijk heel goed voor de gezondheid, de motorische - én voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Een sportaanbod maakt bovendien de buitenschoolse opvang nog leuker en kinderen kunnen zo veel makkelijker kennis maken met verschillende soorten sport” Marc de Haas van Hulst voor elkaar: “Het doel is een leuke middag, samen plezier maken en bewegen staat voorop. Ze leren spelenderwijs nieuwe vaardigheden, zoals samenwerken, grenzen verleggen, omgaan met regels, omgaan met winst en verlies, respect en sportief gedrag. Dit stimuleert de weerbaarheid, het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Vroeger leren bewegen levert een leven lang bewegen op.” Door de De Sport Club leren kinderen bewegen op verschillende manieren. De Sport Club gaat sporten in de wijk Den Dullaert en gebruikt daarvoor Den Dullaert en de omliggende sportvelden.

Uitnodiging

Jij bent van harte welkom bij de feestelijke aftrap van de De Sport Club een samenwerking van kinderopvang De Tivoli en Stichting Hulst voor Elkaar, op 7 november 2019 om 15.30 uur in Den Dullaert.

 
 

 

Donderdag 07 november 2019

Opening – toffe startactiviteit

Donderdag 14 november 2019

Kickboksen – kracht & techniek


 

Donderdag 21 november 2019

Kickboksen - kracht & techniek

Donderdag 28 november 2019

Basketbal 


 

Donderdag 05 december 2019

Basketbal met verrassing van de dag 

Donderdag 12 december 2019

Turnen springen & zwaaien 


 

Donderdag 19 december 2019

Turnen springen & zwaaien 


 
basket.jpg
 
Anouk